Mikulás Kocogás 2013

2013.10.31 08:24

 

Idén immár 10. alkalommal rendezik meg a jótékonysági fürdőruhás Mikulás Kocogást. A december 8-án, vasárnap délután 1 órától a budapesti Gozsdu Udvarban (VII. kerület, Király u. 13. ) gyülekezők 2 órakor vágnak neki a hidegben a félórás figyelemfelkeltő futásuknak. A jubileumi programhoz egy aukció is kapcsolódik, melyhez többek között Rubint Réka és Schobert Norbert is felajánlotta egy-egy kedves tárgyát egy beteg kislány megsegítésére. A hírességek relikviáira november 1-től 30-ig lehet licitálni a következő honlapcímen: aukcio.mikulaskocogas.hu

 

Méhes Krisztián Bostonban járt egyetemre, ott ismerkedett meg az amerikai városban akkor mát hagyományosnak számító decemberi fürdőruhás Mikulás Kocogással, melynek részvételi díjaiból és a szponzori támogatásokból minden évben jótékonysági alapítványokat támogatnak. Az ötlet és az esemény hangulata olyannyira megtetszett a budapesti fiatalembernek, hogy hazatérve elhatározta: itthon is megvalósítja. 2004-ben mindössze 12-en vetkőztek ezen nemes cél érdekében a mínuszokban fürdőruhára, az utóbbi években pedig már tartósan 80 felett van e létszám. Kezdetben minden alkalommal más-más hazai alapítványt segítettek, harmadik esztendeje pedig a Csodalámpa Alapítványhoz beküldött vágyak közül válogatva, súlyosan beteg gyermekek kívánságai közül váltották már jónéhányat valóra. Idén sem lesz ez másként. A jubileumi, 10. kocogást egy aukcióval is igyekeznek még emlékezetessebbé tenni.

Az orvosok azt hitték, hogy szimulál vagy kiszáradt az a kislány, akinek valójában agyvelőgyulladása volt. Az elkésett diagnózis következtében több műtétet kellett elvégezni a gyermeken, két, tenyérnyi darabot kivettek a koponyájából is. Budai Dominika fejlesztéséhez sok különóra szükségeltetik, melyek árainak előteremtése komoly nehézségeket okoz a család számára.

Azért, hogy a 11 éves kislány fejlődése egy kicsit gördülékenyebben mehessen, a fürdőruhás Mikulások ismert emberekkel fogtak össze. A hírességek felajánlottak egy-egy személyes tárgyat, melyekre az interneten keresztül lehet licitálni november 1-től 30-ig. A sztárok között sportolók is megatlálhatóak: Rubint Réka egyik sportcipője, Schobert Norbert kedvenc boxzsákja is várja az új tulajdonosait.

A relikviák 10 ezer Ft kikiáltási árról indulnak. Az aukció teljes bevételt Budai Dominika családja kapja meg. Az árverésről és csatlakozó ismert emberekről, továbbá a felajánlott tárgyakról, valamint a jótékonysági fürdőruhás Mikulás Kocogásról további információk olvashatóak a rendezvény honlapján: www.mikulaskocogas.hu

https://www.horvath-eva.hu/mikulas-kocogas-2013.html