Társadalmi szerepvállalás

2013.01.01 00:00

 

Cicamentő Angyalok 2013.

Ismét jó ügy érdekében állt kamerák elé Horváth Éva. A Cicamentő Angyalok csoport ugyanis 2013-ban egy olyan naptárral jelentkezik, amelyen cicaszerető hírességek egy-egy gazdit kereső kedvenccel pózolnak, így segítve a macskáknak otthon találni.

"Az angyalok elsősorban az utcáról mentik a kóbor, sérült, rossz körülmények közt tartott cicákat, amelyeket állatorvosi kezelés után gazdához juttatnak. A naptárfotókhoz olyan közéleti személyiségeket kértünk fel, akik szívükön viselik az állatok, főleg a cicák sorsát". - mondta Illés-Vlaszák Olívia a képek készítője.

"Nagyon fontos nekem hogy segítsek a gazdátlan kisállatokon, hiszen a szüleim kutyusa és az én cicám is örögbefogadott volt. Ha tehetitek támogassátok Őket! Vásároljatok egy naptárt vagy pedig fogadjatok örökbe egyet kiscicát! Meghálálják!" - nyilatkozta Horváth Éva a saját facebook oldalán.

Horváth Éva beteg gyermekeken segített

Horváth Éva júniusban az ország egyik legnagyobb aukciós portálján, a TeszVeszen bocsátotta jótékony céllal kalapács alá az Éden Hotel 2.-ben, a mexikói nyárban viselt ruháit. Az árverésen 200.000 forint gyűlt össze, amelyet a Gyermekmentő Alapítvány segítségével 2 család között osztott meg a műsorvezető: egy súlyosan mozgáskorlátozott budapesti kislány és egy tokodi értelmi sérült kisfiú famíliáját támogatja Éva.

„Amikor megérett bennem a gondolat, hogy az Éden Hotel népszerűségét meglovagolva rengeteg rajongót meg tudok szólítani egy jó cél érdekében, azonnal felkerestem a TeszVeszt. A most támogatott két családot a Gyermekmentő Alapítvány segítségével találta meg; „Mindkét gyermek nehéz körülmények között él, régóta tartjuk szüleikkel a kapcsolatot. Az anyagi mellett nagy segítség az is, hogy Éva személyesen adta át a családoknak a pénzt, hisz ez további erőt ad a kis betegeknek” – mondta el Gombár Györgyi, az alapítvány elnöke.

Kirakatba került az állatvédelem

A gyönyörű modell-műsorvezető életében sosincs megállás. A sok munka között viszont mindig szakít időt a jótékonykodásra. Egyik kampány a másikat követi, emellett saját közösségi oldalát is szívesen használja fel arra, hogy sanyarú sorsú állatoknak gazdit keressen. - Mindenkinek ki kell állni valamilyen nemes cél mellett. Én kettő ilyet is választottam: a beteg gyerekek és az állatok védelme - meséli Éva.

A Sugarbird mindig nemes célok, nemes ügyek mellé áll. Az Állatvédőrség számára idén már naptárat is készített, most pólókat is terveztek. A naptárképeken olyan szituációkat mutatnak be, amelyek az állatoknak nem jó: Horváth Éva például egy ketrecben zárva érzi át, milyen szörnyű a fogságba ejtett állatok sorsa.

De nemcsak jelenlétével akarja felhívni ezekre a társadalmi problémákra a figyelmet, hanem már gyerekkora óta maga is tesz az ügyért. - A családban elterjedt, hogy gyerekkorom óta csak örökbefogadott állataink vannak. A cicám is a karácsonyi fagyok elől menekült meg még annak idején, amikor örökbe fogadtam - tette hozzá a jótékony sztár.

Sztárok és szépségek a beteg gyerekekért

A budapesti Ronald Ház 12, a miskolci 7 éve segít olyan magyar családokon, ahol a súlyosan beteg kisgyermeket hosszan, az otthonától távol kezelik kórházban. A házakat működtető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány missziója, hogy a gyermekek kórházi kezelése alatt együtt tarthassa a családokat, ezzel nagymértékben hozzájárulva a kis betegek gyógyulásához. Az alapítvánnyal együttműködő kórházak, klinikák ajánlására a családok ingyenesen vehetik igénybe az apartmanokat. A két ház fennállása óta már több mint 5.000 magyar családnak segített a házak által nyújtott szolgáltatás, ők összesen több mint 55.000 éjszakát töltöttek a két házban.

Több száz hazai híresség és közéleti személyiség vállalt alkalmi "megbízatást" a hazai McDonald's-ban 2011. november 12-én. A résztvevők a gyorsétterem-lánc egy héten át tartó jótékonysági akciójának kiemelt napján, a McHappy Day-en személyesen buzdították a vendégeket arra, hogy segítsék a budapesti és miskolci Ronald Házak (www.ronaldhaz.hu) működését. A hírességek remek munkát végeztek, segítségükkel a jótékonysági héten összesen 21,7 millió forint gyűlt össze a házakat működtető alapítvány javára.

A sztárpultosok közül számos visszatérő vendége van az idén 17. alkalommal megrendezett eseménynek: Csonka András például hatodik, míg Horváth Éva második alkalommal vett részt a kezdeményezésben. "Kevés olyan kezdeményezés van az országban, ami mindenki számára pozitív kicsengésű, a McHappy Day ezek közé tartozik" – árulta el a műsorvezető. A hírességek – elmondásuk alapján – több száz zsebnoteszt adtak el néhány óra leforgása alatt.

Sztárok tüntettek a divatért

Hatalmas sikert aratott az első divattüntetés. Színes ruhák, egyedi kiegészítők, hóbortos sálak és kalapok jellemezték a megmozdulást. A trendi darabok mellett, egyedi megoldások is felvonultak a színpadon. Egy csoport lány például a közkedvelt japán utcai divatot, a Lolita stílust hozta el a Glamour divattüntetésre. A résztvevők egyetértettek abban, nem a társadalmi elvárások szerint, hanem bátran kellene öltözni a magyar fiataloknak, hiszen az öltözködés valóban fontos formája az önkifejezésnek.

A demonstráción részt vett Horváth Éva is, aki igazán bennfentes a divatot illetően, hiszen ő a Sugarbird márka egyik tervezője.

„Nagyon örülök neki, hogy végre hazánkban is egyre nagyobb figyelmet szentelnek a divatnak. Emlékszem, tizenhat éves koromban úgy kellett össze vadásznom egy-egy darabot, most pedig hatalmas a választék, az ember szinte dönteni is alig bír, mit is vegyen fel. A Sugarbird-ben én az igazán nőies vonalat képviselem, emellett imádom a színeket, akár télen is szívesen viselem őket” – tette hozzá Éva, aki a tüntetésre is különleges, mustár színű tunikában érkezett.

https://www.horvath-eva.hu/tarsadalmi-szerepvallalas.html