Aláírásukkal tüntettek a sztárok

2010.05.28 00:00

 

Pécsi Ildikó, Lilu, Zséda, Ördög Nóra, Gombos Edina, Dukai Regina, Debreczeni Zita, Horváth Éva, Keleti Andrea, Tornóczky Anita, Terecskei Rita, Madár Vera, Vágó Piros, Auth Csilla, Baby Gabi, Némethy Marcsi, Köböl Anita, Gönczi Gábor és Kovács Áron is ott hagyta névjegyét egy óriásplakáton, hogy ezzel hívja fel az emberek figyelmét a mellrák megelőzésének fontosságára. A sztárok arra buzdítanak mindenkit, hogy június 5-én közös sétával ünnepeljék az életet, hiszen a gyilkos kór kellő odafigyeléssel legyőzhető.

 

Idén nyolcadik alkalommal indul el az AVON Gyaloglás az Életért menete június 5-én délután 2-kor a Városligetben. A séta a mellrák elleni harc jelképévé vált, amely tudatosítani szeretné mindenkiben, szűrésekkel, a kellő odafigyeléssel legyőzhető a nők körében egyre gyakoribb gyilkos kór. Az útnak induló lufis seregben idén is tucatnyi híresség ott lesz, legyen szó színészről, énekesről, műsorvezetőről. A jó ügyért boldogan fognak össze népszerű sztárjaink, akik tegnap egy óriásplakáton hagyták ott kézjegyüket, hogy ezzel is kifejezzék elkötelezettségüket.

Pécsi Ildikó is örömmel állt a kezdeményezés mellé.

Minden olyan ügy, ami arról szól, hogy figyeljünk oda magunkra nagyon fontos és támogatni kell. Igaz, ma már rengeteg olyan módszer és segítség létezik, ami által megelőzhetjük a betegségeket, de ettől még nem győzhetjük eleget emlegetni őket. Egyre fontosabbá válik az én életemben is, hogy orvoshoz járjak. Javaslom mindenkinek, hogy vegye komolyan és menjen szűrővizsgálatokra és orvoshoz, mert fantasztikus érzés a 70. életévet átélni.” – mondta a Kossuth-díjas színésznő.

A Class FM műsorvezetője, Kovács Áron is tollat ragadott és kiállt a gyengébbik nemért.

„Az, hogy a hölgyek egészségesen éljenek az közügy. Ugyanolyan fontos ez a férfiaknak is, mint a nőknek, mivel hatással van ránk. Csakúgy, mint a terhesség, noha a nőkkel történik, de a férfiak életében is nagy változást hoz. Úgy gondolom ezt is közösen kell csinálnunk és a férfitársadalom felelőssége is, hogy vigyázzon a nőkre.” – árulta el a rádiós.

Keleti Andrea is minden lehetőséget megragad, hogy az egészség megőrzése mellett kampányoljon.

„Mivel a mellrák egy olyan betegség, ami odafigyeléssel, szűréssel megelőzhető, miért kéne vállalni akár a halált is?! Ugyan rohan mindenki és persze saját magáról mond le az ember először, de nem szabad! Mindenképpen el kell járni szűrésekre, hogy még nagyon sokáig gondoskodhassunk gyermekeinkről és családunkról.” – vélekedett Keleti Andrea.

Az RTL klub műsorvezetői: Lilu, Ördög Nóra, Gönczi Gábor; Zséda, a FEM 3 műsorvezetői: Gombos Edina, Köböl Anita, Némethy Marcsi; Terecskei Rita; Debreczeni Zita; Dukai Regina; Horváth Éva; a Jóban Rosszban színésznője, Madár Vera; Tornóczky Anita; a Class FM műsorvezetője, Vágó Piros; Auth Csilla és Baby Gabi is aláírásával támogatta a mellrák ellenes harcot.

Forrás: Redlemon Média

https://www.horvath-eva.hu/alairasukkal-tuntettek-a-sztarok.html