Horváth Éva a legszebb maratonista

2011.01.14 00:00

 

Feltett szándéka, hogy 2011 novemberében rajthoz áll a New York-i maratonon. Lesznek – nem kevesen -, akik gyorsabban teljesítik a 42 kilométeres távot, de hogy Horváth Évánál szebb induló nem akad majd a több tízezres mezőnyben, arra mérget vehetünk.

 

Feltett szándéka, hogy 2011 novemberében rajthoz áll a New York-i maratonon. Lesznek – nem kevesen -, akik gyorsabban teljesítik a 42 kilométeres távot, de hogy Horváth Évánál szebb induló nem akad majd a több tízezres mezőnyben, arra mérget vehetünk.

A főpróba, a Budapest Félmaraton, idén szeptember 5-én kitűnően sikerült. „A hangulat, ami akkor magával ragadott – mesélte Éva -, az a rengeteg ember, ahogy átfutott a Hősök terén, aztán végig az Andrássy úton, ahol zongoristák zenéltek, a drukkoló tömeg az út mellett... Az adrenalin olyan mértékben dolgozott bennem, hogy a 21 kilométert könnyedén teljesítettem, és saját magam rekordját megdöntve végül 1 óra 52 perc alatt sikerült lefutnom a távot.”

Kínálkozik az atlétikából vett hasonlat: Horváth Éva az életében, a pályafutásában is az erejét okosan beosztó, kitartó hosszútávfutó alkat. Húszéves korában, 1998-ban Magyarország szépségkirálynője lett. Megnyílt az út előtte a médiába, ő azonban nem érte be ennyivel. „Bármilyen hihetetlen, imádom a matematikát, a statisztikát és a számvitelt is” – válaszolta, amikor a tanulmányai felől érdeklődtek. Így hát mérlegképes könyvelői minősítést szerzett, elvégezte az Általános Vállalkozási Főiskola marketing szakirányát, majd mindennek tetejébe 2006-ban a Corvinus Egyetem vállalatgazdálkodási szakán diplomázott.

Szép ívet írt le a televíziós pályafutása is: Szerény kezdetek (Szerencsekerék, skandináv lottó, kenó) után a vagány, fiatalos, szórakoztató Cool Live-ban tanult bele a műsorvezetésbe. Táncolt a Szombat esti lázban, elutazott Argentínába a Celeb vagyok, ments ki innen! csapatával, majd több mint egy évig a Reggeli stábját erősítette. Most éppen az RTL Klub Menetrend IttHON című utazási magazint vezeti. „Eddig olyan helyszíneken forgattunk – mondta -, ahová saját ötlettől vezérelve szinte biztos nem jutnék el. A Tisza-tónál például távcsöves madárlesen voltunk, de meglátogattuk a keszthelyi kalandparkot is. Nincs két egyforma forgatási nap.”

Persze nem csak szakmai (és sportolói) tervei vannak. „Szeretnék két gyereket. Néha már most eszembe jut, milyen jó lesz majd a kisfiammal a szőnyegen autókázni, a kertben szaladgálni, a kislányommal pedig babákat öltöztetni.”

Éva-kvíz:

Ha jól tippel, és összeolvassa a helyes válaszokat jelölő betűket, megkapja Horváth Éva kedvenc ételének nevét (csakis provence-i módra elkészítve!).

1. A műsorvezető kedvenc könyve egy klasszikus orosz regény. Melyik az?

CS Bűn és bűnhődés
NY Háború és béke
SZ A Mester és Margarita

2. A férfi színészek közül ki áll a legközelebb Éva szívéhez?

Á Brad Pitt
I Colin Farell
U Keanu Reeves

3. Melyik színt nem szereti?

G a khakit
R a lilát
S a sárgát

4. Hol nyerte meg Horváth Éva 2004-ben a Miss Tourism Planet szépségversenyt?

A Görögországban
I Olaszországban
S Franciaországban

Forrás: TereFere Évkönyv 2011

https://www.horvath-eva.hu/horvath-eva-a-legszebb-maratonista.html