Horváth Éva a szüleivel ünnepelte a karácsonyt

2011.12.30 00:00

 

Éva különösen jó viszonyt ápol az édesanyjával, így érthető, hogy mindig magával viszi, ha külföldre utazik dolgozni vagy pihenni. Idén viszont közbeszólt a sors: a nagypapa kórházba került.

 

Ez lett volna az ajándékom. De nem tud jönni, mert a kilencvenegy éves nagypapám beteg lett, kórházba került. Semmiképpen nem szeretnénk magára hagyni, ezért csak néhány napra vittem el anyut egy hévízi szépségcentrumba.

A szép műsorvezetőről sokan azt hiszik, hogy elváltak a szülei, mert mindig csak kettesben utaznak, az apukája nélkül.

Erről szó sincs – cáfol Éva. – Apukám azért nem jön velünk, mert tengerész volt, és az egész életét végigutazta. Nem kívánkozik már el otthonról, csak ritkán sikerül rábeszélni, és akkor is csak olyan helyre, ahová hozhatja a kutyáját. Lotti kedvéért lemond még a wellnessről is.

Évának éppen azért lett még a szokásosnál is szorosabb a kapcsolata az édesanyjával, mert az apukája sokat volt távol.

Előfordult, hogy fél vagy egy évig is a tengeren volt. Olyankor anyukámmal ketten csináltunk mindent, de nem volt rossz, hiszen ehhez szoktunk hozzá. Idén a nagypapa betegsége beárnyékolja a karácsonyt, de azért a családi hagyományokat most is őrizzük. Végig a szüleimnél leszek, otthon nem is állítok fenyőfát, de a lakást azért feldíszítem. A nagymama zseniális sütiket készített, de sajnos ő már nincs velünk, így anyukám süt. Bevallom őszintén, bármit meg tudok főzni, de sütni nem tudok. A karácsony nekünk a pihenés ünnepe, és mivel kicsi a családunk, nem utazgatunk rokonlátogatóba. Bezárkózunk, filmet nézünk, elolvasunk egy-egy jó könyvet, és mindent megeszünk – kuncog Éva. – Gyerekkoromból maradt meg apukámnak az a szokása, hogy ha jön a Jézuska, vagyis lehet bontani az ajándékokat, elkezd rázni egy kis csengőt. Ezen ma már jókat nevetünk, miközben készülnek a családi fotók, természetesen szigorúan a kutyával.

Forrás: Pink.hu

https://www.horvath-eva.hu/horvath-eva-a-szuleivel-unnepelte-a-karacsonyt.html