Horváth Éva félelme

2009.11.23 00:00

 

Évi már mindent kipróbált: először az alkoholt, később az altatót. De hiába minden, félelmére úgy tűnik nincs megoldás.

 

Évről évre rendszeresen elmeséli hova utazott világot látni. De arról még sohasem beszélt, milyen kínokat él át ha repülnie kell. Idén Törökországban járt, de vakációzott már Görögországban is. Szerencsére ezek az úti célok autóval is elérhető távolságban vannak, ám amikor munkáról van szó, Évinek nincs választási lehetősége. Legutóbb Hollandiából közvetítette a Dominónap eseményeit. Odafelé a repülőgép légörvénybe került, és halálfélelem kerítette hatalmába. Az RTL KLUB Reggelijének műsorvezetője sokkos állapotban érkezett Amszterdamba.

- Aki egyszer felül mellém, az soha többé nem teszi meg újra. Most sem történt ez másként. A pánikrohamaim még a legbátrabbakat is elriasztják a repüléstől.

Pedig minden útra alaposan felkészül. Egy napig pihen, és gondoskodik a megfelelő mennyiségű altatóról és füldugóról is. De sokszor ezek sem segítenek.

- Az összes repülőgép-szerencsétlenségről szóló műsort láttam már. Ennek köszönhetően nem ülök ablak mellé, sőt a sírás is rám tör, ha viharba keveredünk, hiszen egy ideje azt is tudom, hogy nincs a gépeken villámhárító. Tanácsolták már, hogy próbáljam meg alkohollal oldani a gátlásaimat, de hamar leszoktam róla, mert attól meg rosszul lettem - magyarázza.

Pszichológushoz is elment már, de ő azt mondta, hogy nincs semmi abnormális ebben a félelemben. Ám Évi mégis úgy véli, félelme az elmúlt években egészségtelenül nagy méretet öltött, és úgy tűnik nincs a panaszára gyógymód.

- Az egyik volt barátom az oka, hogy ennyire rettegek. Egy közös repülőutunk során azt ecsetelte, hogy a felszállás és a landolás mennyire veszélyes. Azóta folyamatosan figyelem a légi baleseteket, és bár racionálisan átgondolva tudom, hogy autóval is érhet baj, mégis attól félek a legjobban, hogy lezuhanok a magasból.

https://www.horvath-eva.hu/horvath-eva-felelme.html