Horváth Éva felvállalja cipőmániáját

2012.11.14 00:00

 

Horváth Éva szenvedélyesen gyűjti a cipőket, a gyűjteménye több mint 150 párra rúg már. Egész fiatal kora óta szereti a szép lábbeliket, a legtöbbhöz táskája is van. Vannak olyan régi kedvencei, amelyekhez ragaszkodik, még ha nem is hordja már őket, illetve sokszor jótékony célra felajánl, elárverez olyan darabokat, amelyeket kevésbé hord.

 

Amikor felkereste a gyűjtők egyik Kánaánja, a Vatera, nem volt számára kérdés, hogy csatlakozik-e aukciós portál kezdeményezéséhez, amelynek során keresik az ország legkülönlegesebb, legérdekesebb, legviccesebb gyűjteményeit. A Vatera Gyűjtemény kategóriájában közel 700 ezer gazdát cserélt termék, és egy 25 milliós licit csak a tavalyi év mérlege.

Mit gyűjtesz?

Leginkább cipőket. De a legtöbb cipőmhöz táskám is van.

Miért pont ezt?

Szerintem egy nőt nagyon öltöztet egy szép cipő. Egyszerűen látom az alkotást, a szépet egy-egy jó darabban, és nagyon szeretem a magas sarkakat, mérnöki remekmű mindegyik.

Mióta?

Nincs konkrét dátum, mindig is szerettem a cipőket, egészen fiatal koromtól.

Mekkora a gyűjteményed?

Úgy 150 cipőm lehet, de a pontos szám folyamatosan változik. Elajándékozom őket, vagy jótékonysági árverésre szoktam felajánlani azokat, amelyeket már kevesebbszer hordok. De vannak olyan régi cipőim is, amikhez ragaszkodom, és nem szívesen válnék meg tőlük.

Melyik a legkedvesebb darabod?

Nincs egyetlen kedvencem, inkább korszakaim vannak, és a korszakokhoz tartozó aktuális kedvenceim. Van, hogy a díszesebb, feltűnő, nagyon magas sarkú darabokat hordom, de van, hogy a decensebb, elegánsabbakat veszem elő többször. És persze lapos sarkút is hordok, most aktuális kedvencem egy gyöngyös szandál, amit Kínában vásároltam, egy igazi kínai piacon. Nagyon autentikus.

Forrás: Femina/Vatera

https://www.horvath-eva.hu/horvath-eva-felvallalja-cipomaniajat.html