Horváth Éva megkapta az útravalót nagypapájától

2009.12.18 00:01

 

A karácsony úgy szép, ha együtt a család. Évát több száz kilométer választja el a rokonaitól, de így sem marad el a közös ünneplés. Mint minden évben, ezúttal is december közepén ülték körbe az asztalt.

 

Horváth Éva megkapta az útravalót nagypapájától

Éva még gyerekkorában elhatározta, hogy soha senkinek a névnapját nem ünnepli meg. Sokáig komolyan is gondolta, és mindezt csak azért, hogy megbüntesse a szüleit, amiért Évának keresztelték. Igazságtalannak tartotta, hogy neki szentestén adják oda a névnapi meglepetéseket is. Ellenben gyomaendrődi unokatestvérét a hétéves Fannykát cseppet sem zavarja, hogy születésnapját alig néhány nap választja el december huszonnegyedikétől. Sőt örül neki, hogy ilyenkor a példaképe, azaz Éva valósággal elhalmozza ajándékokkal. Az RTL KLUB műsorvezetője elismerte: kissé talán elkényezteti Fannyt - de mi mást tehetne? A köztük lévő kétszáz kilométer miatt ritkán találkozhatnak. Az év vége szerencsére minden évben fix időpont náluk. Karácsony közeledtével Éva az édesanyjával együtt leutazik a vidéken élő családhoz: keresztszüleihez, unokatestvéréhez, és nem utolsó sorban imádott nagypapájához, Pista bácsihoz. A családját először a HOT! magazin kamerájának mutatta be.

"A kék szemeket a papától örököltem"

A legszorosabban nyolcvanhét éves nagypapájához kötődik. Pista bácsi egész életében Budapesten lakott, ám a családtagok két évvel ezelőtt jobbnak látták, ha az öregkorát nyugodt, vidéki környezetben tölti. A nagyapa végül Éva édesanyjának testvérével és annak családjával Gyomaendrődre költözött. Évának mindig eszébe jut, amikor meglátogatja, hogy milyen sok gyerekkori emlék fűzi a nagyszüleihez.

- Amikor 2001-ben meghalt a mama, mi tagadás, nagyon féltettük a papát, hiszen szinte az egész életüket együtt élték le. Sokat voltam náluk, alig tíz percre laktak tőlünk. Édesapám hajózott, és anyu is sokat dolgozott. Sokszor a nagyszüleim jöttek értem az iskolába is - mesélte a műsorvezető. Büszkén hozzátette, hogy a kék szemét a nagyapjától örökölte.

"Ideje lenne férjhez menned"

Elbüszkélkedett a kézzel írt, titkos receptfüzettel is, amelyet a nagymamája hagyott rá. Pista bácsi is folyton a felesége főztjét emlegeti. Azokat az ünnepi pillanatokat, amikor inycsiklandó finomságoktól roskadozott az asztal.

- Alig várom, hogy saját családom legyen, és elkészíthessem nekik a karácsonyi töltött káposztát, mákos bejglit vagy a csalamádét a sült húsok mellé - sorolta az ünnepi menüt Éva.

Azért a papától is megkapja az útravalót, valahányszor leülnek beszélgetni.

- Évikém, már ideje lenne férjhez menned - inti óva minden egyes alkalommal a nagyapa.

Ahogy azt is szereti tudni, hogy van-e kedvenc unokájának munkahelye, elég pénze, amiből spórol egy kicsit a nyugdíjasévekre.

- Számára ezek az élet nagy feladatai, ő mág nálam is racionálisabban szemléli a világot - magyarázta Éva, aki éppen a szókimondását szereti a nagyapjában, na és persze azt, hogy vasárnaponként mindig nyakkendőt köt.

"Büszkék voltak, hogy szépségkirálynő lettem"

Az, hogy Éva a televízióban szerepel, nem téma családi körben.

- Ők nem tudnak igazán azonosulni a média világával, túlságosan távoli nekik. Ám arra, hogy szépségkirálnynő lettem, büszkék voltak, és mama gyűjtötte rólam a megjelent újságcikkeket is, sőt ezeket papa most is félreteszi, és mutogatja a szomszédoknak. Persze nekik sokkal nagyobb eseménynek számított amikor megkaptam a diplomámat. Ma sem tudom, hogy igazán mit gondolnak a szakmámról. Azt azért papa időnként megjegyzi, hogy beszéhetnék többet is a reggeli műsorban, és a hajamról is sokat említést tesz - tette hozzá mosolyogva.

https://www.horvath-eva.hu/horvath-eva-megkapta-az-utravalot-nagypapajatol.html