Horváth Éva: most már el tudom engedni a szeretteimet

2012.03.26 00:00

 

Sokan megbotránkoznak a mexikóiak vidám temetői szertartásain, azonban Horváth Éva példaértékűnek tartja az ősi indián gyökerek eszméjét.

 

- Utazásaim során rendkívül érdekes volt szembesülni a különböző kultúrák halottkultuszaival. Legutóbb Mexikóban tapasztaltam, hogy teljesen máshogy állnak az elmúláshoz, mint mi: nem drámáznak, egy természetes állomásként értékelik a halált. Sőt, még élelmet is visznek az elhunytaknak. Ez a felfogás óriási kontrasztban van az európai értékrenddel - kezdte az Új Ásznak az Éden Hotel műsorvezetője, aki rengeteg erőt merített a közép-amerikai emberektől.

- Görcsösen ragaszkodunk az életünkhöz, el sem tudjuk képzelni, hogy a földi léten túl van egy másik dimenzió is. Számomra is nehéz volt feldolgozni az elmúlás tényét, de most már el tudom engedni a szeretteimet, és ebben nagy szerepe van a világban tapasztaltaknak. Az utolsó nagyszülőm most 91 esztendős, s akárhogy is tartunk a haláltól, nem tudjuk elkerülni, így jobb mielőbb megbékélni a gondolattal, hogy nem leszünk örökké a hozzátartozóinkkal - tette hozzá Horváth Éva.

Forrás: Stop.hu

https://www.horvath-eva.hu/horvath-eva-mostmar-el-tudja-engedni-a-szeretteit.html