Iszapízű krokodil és a denevérek

2010.03.23 00:01

 

Sztárok a konyhában - Nem csak a botrányairól elhíresült rocksztár, Ozzy Osbourne evett már denevért: a gyönyörű műsorvezető, Horváth Éva is kóstolta már, sőt, iszapízű krokodilt is falatozott.

 

Horváth Éva igazán bevállalós nő: míg sokan irtóznak a különböző kultúrák meghökkentő ételeitől, addig ő kimondottan érdeklődik irántuk. Akárhol jár a világban, fő célja, hogy a kultúra mellett megismerje az épp kiszemelt nyaralóhely gasztronómiai szokásait is. Így volt ez Thaiföldön is...

Ronda és finom

A denevérről inkább szót se ejtsünk, de azért arra kíváncsi lennék, igaz-e, hogy a krokodilnak csirkeíze van.

Elsősorban én is emiatt kóstoltam meg, hiszen nekem is sokan ezt állították. Ám csalódnom kellett, sokkal inkább az iszapra hasonlít...

Nem undorodott tőle?

Sohasem voltam az a nyafka kislány, aki minden bogártól és csúszómászótól undorodik. Ha a Balatonban megpillantottam egy siklót, nem szaladtam hanyatt-homlok sikítozva, de nem is tűztem nyársra... Szeretem kipróbálni mindenhol az újdonságokat. Ami ronda, az akár lehet finom is.

A vad Évának nem jó falat

Melyik hús ízlett eddig a legjobban?

Az egzotikus ízek helyett továbbra is a marhahús az első számú kedvencem, a belőle készült ételek mindegyikét imádom. Az indiai konyha szerelmese vagyok, s a húsos ételei legtöbbször marhából készülnek, ezért szereztem be nagyon sok keleti fűszert, egy indiai receptkönyvet, s most az a célom, hogy elkészítsem a kedvenc ottani fogásaimat.

A magyaros ízekkel mi a helyzet?

Igazából nincsenek kedvenc nemzeti konyháim, sem ételem. Szeretem a magyaros ételeket, ízharmóniát, legutóbb is egy magyar specialitást, paprikás csirkét készítettem.

Ha nincs kedvenc, nincs utált étel sem?

Én még a körömpörköltet is megeszem, de a vadhúsokkal hadilábon állok. A vaddisznó és szarvas érett, jellegzetes íze nem tartozik a kedvenceim közé s a bárányt sem eszem meg.

Szénhidrátmentes ebédek

Szerencsés alkat, hiszen bomba alakja van, és még körömpörköltet is falatozik...

Nem vagyok önmegtartóztató típus, salátaleveleket egyenek a nyulak! A szénhidrátmentes diéta híve vagyok, tésztát alig eszem, a paprikás csirkét nokedli nélkül, a tatár bifszteket pedig csak magában fogyasztom, s a húsok mellé zöldségköretet készítek. Soha nem voltam édesszájú, ám sajnos az utóbbi időben igencsak rákaptam a nassolásra...

Otthonosan mozog a konyhában?

Tanulgatok... Régen csak a borsópucolásban és a rizsválogatásban segédkeztem. Tavaly karácsonykor viszont megleptem a családot egy gesztenyével töltött pulykával, s olyannyira jól sikerült, hogy édesanyám azt gondolta, étteremből hozattam...

Előétel á la Horváth Éva

Nincs is másra szükség, mint 0,5 kg borsóra, 1–2 szál répára, némi friss spenótra, 0,5 kg csirkemájra és baconszalonnára. Megdinszteljük a borsót, majd az egész répával és a spenóttal egybefőzzük. Közben forró olajon ismét hagymát dinsztelünk, majd a baconba tekert csirkemájakat pirosra sütjük, s ha kész, tálra helyezzük a zöldségkörettel.

Éva és Kína

Korábban imádta a kínai ételeket, aztán ott jártakor látta, mit hogyan készítenek, s azóta rá sem bír nézni az azelőtt kedvelt fogásokra. Soha nem voltam édesszájú, ám sajnos az utóbbi időben igencsak rákaptam a nassolásra.

Forrás: delmagyar.hu

https://www.horvath-eva.hu/iszapizu-krokodil-es-a-deneverek.html