Keményen megcsapta Horváth Évát a mexikói ital
Megdöbbent Horváth Éva, a Viasat3 műsorvezetője, amikor megkóstolta Mexikó nemzeti italát, a tequilát. A gyönyörű modell az európaitól eltérő szokásokat és ízeket tapasztalt az egzotikus országban.
- Mexikó egyik legjelentősebb agavétermő-vidékén forgattunk, ebből a növényből készítik a tequilát. Az agavékaktuszt tizenöt évig növesztik, majd a tönkéből egy különleges erjesztés során kinyerik a szeszes italt. A mexikói tequila sokkal erősebb, mint európai megfelelője, rendkívül ütős, de a helyiek nagyon jól bírják. A különbséget nem akkor éreztem, amikor megkóstoltam, hanem két kupica után. Szerintem ez egy nagyon gazdaságos ital, viszonylag kis mennyiség is képes padlóra küldeni a fogyasztóját, így eléggé vigyázni kell vele. Iszonyatosan fejbe vágja az embert! A hatalmas erejű, fülledt meleg ráadásul felerősíti a hatást - mesélte az Új Ásznak az Éden Hotel műsorvezetője.
- Közép-Amerikában nem sóval és citrommal isszák, mint idehaza, hanem minden körítés nélkül. Sokszor meg is mosolyogtak minket a helyiek, amikor elmeséltük az itthoni tequilaivó szokásokat. Felajánlották, hogy megkóstolhatom a házi készítésű italt is, de azt inkább udvariasan visszautasítottam a tapasztalataim alapján, hiszen a bolti is rendkívül erős volt - tette hozzá Éva.
https://www.horvath-eva.hu/kemenyen-megcsapta-horvath-evat-a-mexikoi-ital.html