Teknőst mentett Horváth Éva

2012.02.13 00:00

 

Puerto Vallarta —  Az Éden Hotel műsorvezetője közismerten nagy állatbarát hírében áll, legyen szó négylábúakról vagy éppen rovarokról.

 

Most azonban, a Viasat3 realityshowjának forgatásán egy eddig soha nem látott eseményre lett figyelmes. – A stábszálláshoz tartozó partszakaszon szoktam futni reggelente, itt lettem figyelmes egy érdekes hálóval lefedett sátorszerűségre. Amikor közelebb mentem, láttam, hogy kis táblák vannak a homokba szúrva alatta. A helyiek mondták, hogy ezek a teknőstojások kikelési idejét jelzik. Az ezen a területen szaporodó teknősökre nagyon odafigyelnek. – mesélte Éva, majd hozzátette: nem ritka, hogy egész partszakaszokat lezárnak, hogy ne zavarják meg az állatokat.

– Láttuk, hogy a környékbeliek kiásták a teknősök lerakott tojásait és egy védő hálóval lefedett helyre újra elásták őket, hogy zavartalanul tudjanak kikelni. Így védik őket a ragadozók ellen. Amikor kikelnek, visszaengedik őket az óceánba – mondta a csinos műsorvezető, aki a kezében tarthatta a rendkívül apró állatokat és az egyik reggel ott volt a parton, amikor a pár órás teknősök beszaladtak a vízbe.

Forrás: Blikk

https://www.horvath-eva.hu/teknost-mentett-horvath-eva.html