Túszul ejtették Horváth Évát

2010.11.09 00:00

 

Fegyveresek állták el a Viasat3 forgatócsoportjának útját. A műsorvezetőnő halálra rémült.

 

SANTA MARTA — Paradicsomi környezetben, a Karib-tenger partján forgatják a Viasat3 eddigi legdrágább valóságshow-ját, az Éden Hotelt. A csodálatos helyszín azonban rengeteg veszélyt is jelent: Kolumbia enyhén szólva nem a világ legbiztonságosabb országa. Bár az elmúlt években a helyiek szerint sokat javult a közbiztonság, még manapság is mindennaposak az erőszakos bűncselekmények, a fegyveres támadások a térségben.

Ezért nem meglepő, hogy Horváth Éva (32) élete legrémisztőbb kalandján van túl. A műsorvezető az utazás előtt speciális biztosítást kötött emberrablás esetére, aztán az első napok után elszállt a félelme, hiszen a stábot valóban kiemelten őrzik. De korai volt az öröme...

Néhány napja ugyanis a mintegy tízfős magyar stáb egy magánbirtokon forgatta az Éden Hotel főcímét. A felvétel rendben lezajlott, de egyszer csak a helyszínt bérbe adó tulajdonosnő elkezdett veszekedni a magyarokkal, mondván a kolumbiai alvállalkozó nem rendezte a számlát. A forgatócsoport tagjai hiába magyarázták, hogy nem lesz semmi gond, természetesen fizetnek, a nő bezáratta a kapukat, és három machetés fegyveres állt a útjukat. Mindannyian halálra rémültek... Végül a stáb készpénzben rendezte a számlát, amely közel sem annyi volt, mint amennyiről korábban megállapodtak.

A kezdeti pár napban tapasztalt nyugalmam azonnal elszállt! – mesélte Horváth Éva a Blikknek. – Ez a helyzet bárhol a világon nagyon megrémisztett volna, itt azonban tényleg halálfélelmem volt! És ezzel még nem ért véget a stáb megpróbáltatása: hatalmas vihar kapta el őket. Az egyik villám, félelmetes robajjal, néhány méternyire csapott be mellettük, kis híján tragédiát okozva. A másik pedig tönkretette a technikai felszerelés jó részét, egynapos kényszerpihenőt és jókora anyagi kárt okozva. Horváth Éváék ezután már csak azt kérdezgetik egymástól: mi jöhet még?

Forrás: Blikk

https://www.horvath-eva.hu/tuszul-ejtettek-horvath-evat.html